BEHANDLINGAR & KONSULTATIONER

MASSAGE

• Klassisk Svensk Massage
En djupgående behandling som utgår från anatomiska strukturer i muskel, bindväv och skelett.
Jag bearbetar framför allt dina problemområde som t.ex. axlar, nacke, ländrygg. Klassisk massage behandlar värk och spänningar men också trötthet, sömnsvårighet och stress.

• Indisk helkroppsmassage med terapeutiska oljor
En mjuk massagebehandling för djup avslappning!
Vi använder oljor från medicinska växter och behandlar stress, oro, smärtor, huvudvärk,               sömnstörningar mm. Du kommer att få ett riktigt boost i dina må-bra hormoner, ökad blod- och lymfcirkulation och andra hälsoeffekter. Dessutom väldigt mjuk och väldoftande hy!

KOST & NÄRING

• Kost för lugnare mage
Blir du ofta uppblåst och känner att magen inte fungerar som det ska? Det kan du förändra med en skräddarsydd plan och stöd för dina matvanor!
Du kommer även att lära dig hur du kan få en frisk tarmflora, starkare immunsystem, mindre inflammation i kroppen, ökad mental klarhet och lugnare sinne!

• Växtbaserad kost
Att bli vegetarian eller vegan är bra för jorden men också en stor omställning för kroppen. Det är viktigt med rätt näring och bra alternativ som stödjer dina fysiska och kognitiva funktioner. Tillsammans utforskar vi kosten som ger dig rätt näring för din livsstil.
Du får även råd om kosttillskott som kan behövas vid brister, matsmältningssvårighet,                 intolerans mm.

• Antiinflamatorisk kost / Stark tarmflora                                                                                             Enligt ny forskning är systemisk inflammation kopplad till en rad fysiska och psykiska besvär. Några exempel är autoimmuna sjukdomar, depression, kronisk smärta, neurologiska                 sjukdomar, cancer mm.
Med rätt kost kan du dämpa inflammation i din kropp och utveckla en stark immunsystem.     Du kommer också att odla en stark tarmflora och få mer balans i kropp och sinne!

• Stenålderskost / Ketogen / LCHF                                                                                                            Ketogen, LCHF och Stenålderskost (kallas också för Paleo) är enligt forskning kosten som vi är bäst anpassade för. Den är baserade på hel mat, fri från socker, gluten och kemikalier. Det finns också vegansk och vegetarisk variation på alla tre.
Det baseras på högkvalitativa fetter och låg konsumtion av kolhydrater & proteiner. Ett exempel på en måltid är grönsaker, nötter, bär, avokado, olivolja, lite kött, fisk eller ägg.
Lär dig mer om våra förfäders kost och hur du kan äta efter dina gener!

MIND – BODY TERAPIER FÖR STRESS & UTMATTNING

• Yogaterapi mot stress & utmattning

• Meditation & avslappningsteknik för inre balans

• Andning & mindfulness för utbrändhet

• Stressreglering & mätning med HRV biofeedback.                                                          Hjärtrytm Variation (Heart Rate Variability) mätning är ett högteknologiskt verktyg som visar     aktiviteten i det autonoma nervsystemet. Det ger dig en konkret bild för just hur stressad du är.
HRV används mycket av elitidrottare och andra som vill enkelt reglera sin stressrespons i         vardagen och öka förmågan till återhämtning.
Efter mätningen ska du lära dig hur du kan påverka din HRV med hjälp av fokuseringsövningar, avslappningsteknink, visualisering, andning mm.

ENSKILD YOGA, MEDITATION, AYURVEDA

• Enskild Yoga för återhämtning.                                                                                                            Privat Yoga coaching i min fina mottagning i Telefonplan. Vi utgår från dina behöv och                   skräddarsyr ett program med andningsteknik, övningar för styrka, balans och återhämtning för kropp och knopp! Perfekt för dig som vill ha en individanpassad yogapass och fortsätta Yoga hemma själv!

• Lär dig att meditera                                                                                                                             Det finns 5.000 år av erfarenhet och en hel del modern forskning som visar att meditationens enorma fördelar för kropp och sinne. Meditation ger oss psykisk balans, förbättrat minne,            bättre sömn, mer fokus och ökad livsglädje. Det är en teknik som har inga biverkningar men ger resultat som liknar effekterna av antidepressiva mediciner.
Jag lär dig andningsteknik som ingång till meditation samt guidar igenom meditationer som är anpassade till dig utifrån dina behov och mål. Du får även övningar som du testar hemma!

• Ayurvedisk hälsoprofilering & livsstilscoachning
Ayurveda är Indiens urgamla läkekonst och ett holistiskt system för hälsa och inre utveckling.
Inom Ayurveda finns det olika ”doshas” dvs kroppstyper som domineras av olika egenskaper och kan drabbas av motsvarande obalanser och sjukdomar.
Varje ”dosha” dvs kroppskonstitution har både fysiska och psykiska delar som samverkar för att skapa balans genom livsvanor, mat, växtbaserade mediciner, kroppsövningar, massage mm.
Under min konsultation får vi reda på din ”dosha” dvs. din Ayurvediska kroppstyp och går           igenom olika metoder som du kan använda dig av för att balansera din kropp, sinne och förebygga sjukdom. Ingår även instruktioner om hur du kan ge dig själv en daglig helkroppsmassage med varm sesamolja!